Търсене в този блог

вторник, 28 март 2017 г.

TOO FACED SWEET PEACH PALETTE VS I HEART MAKEUP CHOCOLATE AND PEACHES

SWEET PEACH EYESHADOW PALETTE / CHOCOLATE AND PEACHES EYESHADOW PALETTE
SWEET PEACH EYESHADOW PALETTE VS CHOCOLATE AND PEACHES PALETTE

Днес, вдъхновена от предходната си публикация, реших да започна прелюдията си с "Довиждане", за да мога накрая на статията си да ви кажа "Здравейте".
Да, определено днес се чувствам, като Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългият чорап, но има резон в чувствата ми, защото тези палитри ми напомнят за малкото палаво рижаво и луничаво момиченце, което не страда от луничкиге си, понеже и защото просто им се наслаждава.....

Започвам с опаковките. И на двата бранда са с прасковен цвят, но тази на "Too Faced" e метална и скъпо изглеждаща, докато амбалажът  на "Makeup Revolution" е пластмасов, с не толкова лъскав външен вид, но пък за сметка на това палитрата е много по-реалистична откъм имитацията на шоколад. Това е сюблимния момент в който усещам как в гърдите Ви се надига и изригва въпросът - как така по-реалистична? Нима има шоколад, който да е с прасковен цвят??? Отговора ми е - Да, има! Има и още как!!!  В света на Пипи Дългият чорап има и прасковени, и бенбени, че и кадифени шоколади. А има и шоколадово-прасковени "нещосъкровища", които даже имат ръце и пишат собственоръчно ревюта сам сами за себе си! ;)

И така - с описанието на външния вид на "шоколадите" смятам да съм краткодумна (защото моите палитри решиха, че могат да правят по вълнуващи дейности от това да се самоописват писмено и натовариха мен с тоз сериозен фундамент) и затова преминавам скорострелно към контекста на ревюто ми, а именно логическата задача "Открийте Разликите" - ако изобщо можете! ;)
 От суочовете безпорно ще забележите, че матовите сенки на "Too Faced" са с по-силна пигментация, а шимърните на "Makeup Revolution" са с по-металичеки финиш. Това, което също ще забележите, е че има минимални разлики в цветовите нюанси между двете палитри. Това, което няма да успеете да забележите (но, аз ще бъда достатъчно любезна да ви го напиша) - е че, повечето от  сенките на "металната праскова" са по-кремообразни, по-лесни за блендиране, по-лесно се вади пигмента им (не са толкова сбито пресовани), а шимърите са много по-финно смлени, което за едни очи с гладка и опъната кожа не би имало никакво значение, на при текстуриран клепач по-едрите шимърни/глитърни частици на "пластмасовият шоколад" не биха имали максималният комплементиращ ефект.
Крайната ми оценка: Качеството на сенките на "Sweet Peach" палитрата безпорно е в пъти по-добро, но с малко повече усилия и енергично блендиране можете да добиете абсолютно идентични грим-визии с палитрата "I Heart Chocolate and Peaches". И за цената от около 100 лв за "прасковата" на "Too Faced"  ще си купите три палитри (багрово разнообразно ориентирани) на бранда "Makeup Revolution" и ще ви останат остатъчни и за един руж, примерно!
(Може би скоро ще направя ревю с цветовото описание на всичките "шоколади" на "MUR", които притежавам.......може би!)

П.С. "SWEET PEACH" има синтетично-химичен аромат на праскова, "CHOCOLATE AND PEACHES" ухае ненатрапчиво на шоколад.
Bellini и Delectable (sweet peach) са освободени от имитационни действия.


И сега дойде така дългоочаквания момент от мен, а именно да ви пожелая "Здравейте".
ЗДРАВЕЙТЕ! Знам, че съм Ви била полезна и все по-полезна ще Ви бъда.
Дългочорапчев и вълшебен ден........и чувствена, и прасковена нощ!


ЗАБЕЛЕЖКА 1: Ако една жена каже, че ще бъде краткодумна, това в никакъв, ама в никакъв случай не означава, че тя ще бъде такава, каквато е казала, че ще бъде.
ЗАБЕЛЕЖКА 2: Не си правете труда да търсите някои от изразните ми средства в тълковния речник - няма ги там. Те са лично мое производство.
ЗАЛЕЛЕЖКА 3: Чувството за хумор не е задължитено да бъде само и единствено мъжки атрибут. Това чувство аз отлично го владея или по-точно то владее мен! ;) :) :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар